Björnes fotbollssida

Mitt liv inom fotbollen

6. Mediakarriären. Under tränarkarriären fick jag lite idéer om att förverkliga en gammal barndomsdröm om att bli journalist, något som underlättades av att försäkringskassan tyckte att jag skulle skola om mig från mitt ordinarie arbete på grund av mitt dåliga knä.

Ett år på Ålsta Folkhögskola under sista året som tränare i Medskogs innebar praktikjobb på Dagbladet, något som i innebär att jag idag "frilansar" på Dagbladet i Sundsvall ibland när jag är ledig från mitt ordinarie jobb på Ortvikens Pappersbruk. Jag har dessutom hunnit skriva en bok om Hassels IF och en jubileumsskrift om Matfors IF inför deras 100-årsjubileum, jag har dessutom gett ut en fotbollstidning, som tyvärr bara blev ett nummer...

År 2004 började jag även på en deckare i norrlandsmiljö. Efter många års uppehåll och omskrivningar tog jag åter tag i den under hösten 2013 och den blev klar runt årsskiftet 2013/14 och den gavs ut på Ultima Esperanza Books förlag under 2014. Den heter "Som man sår får man skörda" och går att beställa hos alla bokhandlar på nätet.

Nästa

  • Boken om Hassels IF 2000
  • Krönika i Västra Kuriren 2003.
  • Fotbollstidning FyraTreTre 2004
  • Jubileumsskriften 2001
  • Deckaren "Som man sår får man skörda" 2014