Björn Persson, Författaren

Jag har förutom travet en hobby i att skriva deckare.

Under 2022 kommer det även en klassisk kioskvästern. "Döda män talar inte" - För övrigt den första i genren på drygt tjugo år!

De flesta böckerna finns tillgängliga i begränsat antal hos författaren - annars på nätet via Bokus o Adlibris

(Hur du beställer ser du längre ner på sidan)

Tiden läker alla sår:

Recension från Bibliotekstjänsten:

Allt går i en rasande fart, från de första sidornas skott i huvudet på en minister till de sista sidornas ”cold case”-upplösning. Det här är en intelligent och spännande historia som man gärna sträckläser, en berättelse där läsaren hela tiden svävar i ovisshet över var den ska ta vägen. Om författaren bara hade hejdat sig lite, kanske begränsat persongalleriet en aning, så hade boken varit i klass med de främsta svenska deckarna. Här finns visserligen vissa schabloner, som det odrickbara poliskaffet, men det ingår väl också lite grann i genren. Språket är en aning vardagligt och slängigt samtidigt som man märker att författaren ansträngt sig för att teckna de olika karaktärernas språkbruk. Detta är del fyra i en serie där alla böckerna utspelar sig i Sundsvall; kopplingen till de tidigare böckerna är gjord på ett fyndigt och informativt sätt och stör inte läsupplevelsen.

Helhetsbetyg: 4.Tommy Arvidson

 

För debutboken Som man sår får man skörda (2014) fick jag mycket uppmärksamhet och en hel del goda recensioner (sök på nätet för dessa).

Min andra deckare utkom 2015 och den heter Hålla tand för tunga (2015)

Min tredje deckare Synden straffar sig själv släpptes den 10 oktober 2016.

Böckerna är utgivna tillsammans med Stockholmsförlaget Ultima Esperanza Book. Enklast och smidigast är det att köpa dem på nätet, exempelvis via nätbokhandlarna Bokus eller Adlibris. Förlaget Saga Egmont har läst in böckerna som ljudböcker och de finns tillgängliga hos alla ljudboksleverantörer, exempelvis Storytel och BookBeat

Via Legimus kan även personer med lässvårigheter beställa böckerna inlästa som talbok i Daisyformat eller mp3.

Vill man ha böckerna signerade av författaren kan man även använda alternativet att köpa dem här genom att sätta in 300 kronor (per bok och porto) på konto 7853-1112745 i Swedbank, eller använda sig av betaltjänsten Swish och då till telefonnummer 0736576785

Gör så här för att köpa bok här:

Via bankkonto: För över pengarna, skriv sedan ett egenvalt "kodord" i meddelandefältet, och maila därefter mig bokens namn, ditt namn och adress samt "kodordet" så att rätt persons betalning kopplas till rätt kodord.

Betalar du via Swish räcker det att skriva bokens namn och din adress i meddelandefältet.

Emailadressen ni ska använda när ni mailar är 060.24415(at)telia.com

 

Utmärkelser för författandet:

2016 tilldelades jag fackförbundet Pappers kulturstipendium på 15 000 kronor och statyetten "Cellulosaarbetaren" för mina böcker (se artikel i Dagens Arbete här)

Vill ni veta mer om mig och skrivandet se gärna den senaste filmade intervjun från Nationaldagen 2016 i Sundsvall klicka här

Utmärkelser:
2014: Pappers Kulturkommittés Uppmuntringsstipendium
2015: LO Distriktet Mellersta Norrlands Kulturpris
2016: Pappers Kulturstipendium för 2016

 


25 maj 2016 tog jag emot Pappers Kulturpris 2016 av ordförande Matts Jutterström i Nykvarn, utanför Stockholm.

 

 

Som man sår får man skörda Recensioner från www.vangavan.se där man även säljer båda böckerna
   
Hålla Tand för tunga